Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis zonnebloemen kweken

Sunflower-ready-to-harvest-day-7-4-400x300Zonnebloemen zijn prachtig, maar in microvorm zijn ze meer dan alleen om naar te kijken. Meer dan 25% van de inhoud ervan bestaat uit eiwitten en ze zijn rijk aan vitamine B en het hormoon-regulerende zink. De zoete smaak en de stevige textuur van de micro zonnebloem is een geweldige aanvulling op een dieet.

Tijdens het kiemproces neemt de voedingswaarde van de zonnebloem van 300 tot 1200% toe. Micro zonnebloemen hebben een hoog ijzergehalte en chlorofyl, wat helpt bij de bestrijding van bloedarmoede en het ontgiften van de lever en het bloed. Zij hebben ook de mogelijkheid om congestie in de longen op te lossen.

Micro zonnebloemen zijn ook rijk aan zink, een essentieel mineraal voor mannen en foliumzuur, wat essentieel is voor zwangere vrouwen omdat het helpt bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby. Door hun zoete, aardse smaak en knapperige textuur zijn micro zonnebloemen een geweldige snack en kan het gemakkelijk in een aantal gerechten worden opgenomen.

Hoe kun je in een Urban Cultivator zonnebloemen kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close