Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis tarwegras kweken

Fabric-Wheat-Grass-ready-to-harvest-day-7-2-400x265Tarwegras is een van de meest krachtige en gezonde stoffen die je op aarde kunt vinden. Het reinigt je lever en is zo populair dat je het in bijna elke sapbar vindt.

Medicinale en nutritionele voordelen

Tarwegras bevat meer vitamine C dan sinaasappels en twee keer meer vitamine A dan wortelen!

Sap van tarwegras helpt je lichaam om rode bloedcellen, die zuurstof naar elke cel transporteren, aan te maken. Door het verhogen van de zuurstofvoorziening van het lichaam kun je de gevolgen van smog en koolmonoxide compenseren en het zal het uithoudingsvermogen tijdens lichamelijke oefeningen verhogen.

Tarwegras reinigt, zuivert en voedt het lichaam door het activeren van de witte bloedcellen, die het immuunsysteem van het lichaam stimuleren.

Sap van tarwegras is ook gunstig voor mensen die behoefte hebben om gewicht te verliezen of hun lichaam te reinigen.

Sap van tarwegras kan ook worden toegevoegd aan badwater om de circulatie te stimuleren.

Uitwendig gebruik op de huid kan bijna onmiddellijk jeuk elimineren. Het is rustgevend en werkt genezend bij snij-, brand- en schaafwonden, huiduitslag, een gif reactie, voetschimmel, insectenbeten, steenpuisten, open zweren, tumoren en ga zo maar door. Als je het als een kompres gebruikt moet je het om de twee tot vier uur vervangen.

Het zal de verbrande huid kalmeren en fungeren als een desinfecterend middel.

Als het voor een shampoo op de hoofdhuid wordt aangebracht, zal het helpen de jeukende, schilferige, hoofdhuid te herstellen.

Culinaire toepassingen

Het gebruik van tarwegras en het sap van tarwegras zijn uitstekende manieren om meer donkere groenten te eten. Tarwegras is meer dan twintig keer dichter in voedingsstoffen dan andere groenten. Aangezien het wordt beschouwd als een groente kan tarwegras veilig worden gegeten door mensen met tarweallergieën. Als er sap van wordt gemaakt komen er nog meer voedingsstoffen uit het tarwegras vrij, waardoor het nog geconcentreerder en bruikbaarder voor de cellen van het lichaam wordt.

Een aantal extra voordelen zijn:

  • Werkt als een slaapmiddel. Plaats gewoon wat levend tarwegras naast het hoofdeinde van je bed en het zal de zuurstof in de lucht verbeteren en gezonde negatieve ionen genereren, zodat je heerlijk zult slapen.
  • Geeft grijze haren zijn natuurlijke kleur terug en verhoogt, bij dagelijks gebruik, het energieniveau.
  • In een schoonheidsbehandeling kan het drinken van het sap van tarwegras het verouderingsproces vertragen. Tarwegras zal je bloed reinigen en verouderende cellen helpen verjongen waardoor het verouderingsproces wordt vertraagt en je er meteen jonger uit zult gaan zien.Het zal helpen de losse en slappe huid weer te verstevigen.
  • Bovendien kan het gorgelen met het sap van tarwegras een zere keel verlichten

Grappig weetjes

Bijgenaamd het ‘vloeibare goud’ kan een glas sap van tarwegras een half pond donkere groene bladgroenten vervangen. Tarwegras is superieur aan andere groene planten, omdat het meer dan 100 elementen die belangrijk zijn voor de mens bevat.

Hoewel het woord “tarwe” in zijn naam voorkomt, is tarwegras glutenvrij.

Hoe kun je in de Urban Cultivator zoet tarwegras kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close