Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis pittige rucola kweken

Arugula-after-thinning-400x300Rucola (Eruca vesicaria sativa) is een lommerrijk groen kruid en behoort tot de mosterdfamilie. Soms wordt rucola ook wel Italiaanse tuinkers of rakketsla genoemd. Rucola heeft donkergroene bladeren die zijn gelobd, zoals de bladeren van een eik. In de grond, lijkt de plant op een losse sla met lange, slanke bladeren.

Rucola is familie van de radijs en de waterkers en de smaak van het blad is eveneens heet en scherp. De bladeren kunnen wel 20cm lang worden, afhankelijk van de looptijd van het blad. Inheems in het Middellandse-Zeegebied, wordt rucola al sinds de Romeinse tijd als groente gekweekt.

Rucola bevat zeer weinig calorieën en is een goede bron van vitaminen A en C, foliumzuur, calcium en magnesium. Het kan rauw gegeten worden, worden gekookt of worden toegevoegd aan salades met andere groene groenten.

Tips om je rucola goed te laten groeien

Rucola houdt niet van warmte; een goed geventileerde machine met een koele omgevingstemperatuur is ideaal. Ook zal vochtige grond het risico op builen verminderen. Om te oogsten, snijd je de rucolabladeren af met een scherp mesje, snoeischaar of schaar.

Hoe kun je in de Urban Cultivator pittige rucola kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close