Binnenshuis radijs kweken
De paarse radijsspruiten zijn een prachtige aanvulling in elk gerecht, omdat het het levendig en kleurrijk maakt. De smaak is precies hetzelfde als van radijs en je kunt het gemakkelijk toevoegen aan salades, soepen en sandwiches.
De spruiten bevatten natuurlijke plantaardige oestrogenen die vergelijkbaar zijn met die van de mens en deze radijs heeft veel aan populariteit gewonnen omdat het helpt bij symptomen die verband houden met de menopauze, opvliegers en fibrocystische ziekten. Bovendien zitten ze ook vol met vitaminen A, B, C, E en K alsmede alle essentiële aminozuren.
De culinaire toepassingen zijn eindeloos. Gebruik ze in salades, sandwiches en soepen om meer knapperigheid toe te voegen. Als alternatief kunnen radijsspruiten ook gebruikt worden in roerbakgerechten, die je vlak voor het serveren gedurende 20 tot 30 seconden verwarmt. Paarse radijsspruiten zijn een geweldige manier om zowel smaak als kleur toe te voegen aan je eten.