Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis pittige radijs kweken

Radish-ready-to-harvest-day-5-400x266Als je van radijzen houdt dan zul je ook van deze vorm in microgroenten houden. In zijn jonge vorm is de bijsmaak van de volgroeide radijs geïntensiveerd, waardoor je een intense smaak krijgt.

Radijsspruiten hebben een licht peperige smaak, net zoals de radijsplanten zelf. Aangezien andere spruiten een beetje flauw of saai kunnen zijn, kunnen de radijsspruiten door hun krachtige smaak voor een aangenaam contrast zorgen.

Ze hebben hun populariteit vooral te danken aan hun natuurlijk voorkomende plantaardige oestrogenen die vergelijkbaar is met het menselijk oestrogeen en waarvan bekend is dat het de symptomen die verband houden met de menopauze, opvliegers en fibrocystische ziekten kan verminderen. Radijssla is ook een rijke bron van vitaminen A, B, C, E en K en bevat chlorofyl en andere essentiële aminozuren.

Omdat radijsspruiten je een verzadigd gevoel geven kan het je steunen tijdens gewichtsverlies. De enzymen in radijs breken het zetmeel in voedingsmiddelen af waardoor de absorptie van voedingsstoffen toeneemt.

Net als andere spruiten, worden ze vaak toegevoegd aan salades, sandwiches en roerbakgerechten omdat het knapperigheid en een milde smaak toevoegd aan de omliggende smaken. Radijsspruiten worden vaak gebruikt als ingrediënt in Aziatische gerechten en worden samen met andere voedingsmiddelen gebakken of geroerbakt.

Aangezien ze zeer delicaat zijn hoeven de spruiten slechts 20 tot 30 seconden te worden gebakken anders zullen ze gaan verwelken. Het is zelfs beter om de spruiten rauw toe te voegen aan reeds gekookte gerechten, waardoor de spruiten door de restwarmte zullen garen.

Hoe kun je in de Urban Cultivator pittige radijs kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close