Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis Oost-Indische kers kweken

Nasturtium-ready-to-harvest-day-10-5-400x265Oost-Indische kersblaadjes zijn eetbaar en vindt je tegenwoordig steeds vaker in salade mixen. De smaak van de Oost-Indische kers hangt af van waar ze groeien. In de volle zon zullen ze een peperige smaak ontwikkelen terwijl ze in de halfschaduw en bij koeler weer milder zullen zijn.

De gehele plant is eetbaar! Deze peperige plant is perfect voor in salades, kruidenazijn, hapjes en garnituren. Probeer het te mengen met diverse groenten zoals Romeinse sla, radicchio, spinazie en rucola en bedek het met je favoriete dressing. Gebruik het als een specerij in cupcakes, bedek het met een glazuur van roomkaas en garneer het met wat Oost-Indische kers voor een leuke lunch traktatie. Gebruik het geconserveerd als vervanging voor kappertjes in tartaarsauzen en kuidenmayonaises.

Je kunt de Oost-Indische kersbladeren plukken zodra de plant 12cm lang is. Pluk de bloemen net voordat ze openen. Oogst de groene zaaddozen als ze iets meer dan 1cm in diameter zijn. Snijd de bladeren en bloemen aan de stengels af. Verwijder de oude bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

Hoe kun je in de Urban Cultivator Oost-Indische kersbladeren kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close