Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis geurige koriander kweken

Cilantro-ready-to-harvest-day-21-5-400x265Een van de meest gebruikte en geliefde kruiden en specerijen in de wereld zijn afgeleid van dezelfde plant, namelijk de Coriandrum sativum. De bladeren en de zaden van de plant worden vaak aangeduid als koriander.

Koriander bladeren hebben een penetrante geur die door sommigen wordt omschreven als “zeepachtig”. De stengels hebben ook een sterke geur en smaak. De bladeren en stengels gaan goed samen met pikant voedsel, zoals in de Tex-Mex, de Latijns-Amerikaanse, de Zuidoost-Aziatische en de Indiase keuken of met eten uit het Midden-Oosten en delen van Noord-Afrika. De smaak wordt gebruikt om andere smaken “op te liften”; ze te verbeteren en versterken andere uitgesproken smaken.

De wortels van de koriander worden vaak vers gebruikt als basissmaak in Aziatische soepen

Tips om je koriander goed te laten groeien

Koriander groeit snel en kan binnen een jaar 24-48cm hoog worden. De gehele plant met inbegrip van de bladeren, de zaden en de wortels zijn allemaal eetbaar. Koriander kan gemakkelijk worden gekweekt in laden. Pluk of knip zoveel als je nodig hebt van de verse bladeren of de hele stengels.

De bladeren krijgen een sterkere en soms onaangename smaak als ze ouder en groter worden. De grond moet vochtig worden gehouden, maar goed worden gedraineerd. Koriander kan zonder problemen worden teruggesnoeid, wat de plant voller en dikker zal maken.

Hoe kun je in de Urban Cultivator geurige koriander kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close