Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis geweldige broccoli kweken

Broccoli-ready-to-harvest-day-9-5-400x265Broccoli is een van de snelste en eenvoudigste micro’s die je kunt planten. Het heeft zeer weinig onderhoud nodig en je kunt het al na zes dagen eten!

Medicinale en nutritionele voordelen

Micro broccoli is super lekker en heeft een indrukwekkende voedingswaarde. De gezondheidsvoordelen van broccoli zijn enorm. Het bevat twee keer meer vitamine C dan spinazie en net zoveel als citroenen, waardoor het een uitstekende ondersteuning voor ons immuunsysteem is. Broccoli heeft anti-oxidanten- en anti-kanker verbindingen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat broccoli sulforafaan bevat, een stof die ons kan beschermen tegen het risico op kanker en die de ernst van de kankers die zich voordoen kan verminderen.

Broccoli is ook zeer hoog in vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat je ogen gezond blijven en het wendt glaucoom en andere degeneratieve oogziekten af. Het helpt ook om een gezonde huid te bevorderen, nierstenen (een groot probleem bij zomerse hitte en uitdroging) af te breken en het zorgt voor gezonde botten en tanden.

Culinaire toepassingen

Micro broccoli kan rauw gegeten worden of worden geroerbakt of gestoomd. Ze zien er decoratief uit in salades zoals kip- of eisalade. Een toefje caloriearme mayonaise of een beetje azijndressing van je keuze maakt de broccoli nog lekkerder.

Door het stomen van je microgroenten zul je geen voedingsstoffen verliezen. Als je de microgroenten wilt koken doe dit dan ook niet te lang om de voedingsstoffen te behouden. Als je de microgroenten wilt wokken, doe dit dan op een zeer laag vuur en laat ze niet langer dan een paar minuten bakken.

Grappige weetjes

Tom “Broccoli” Landers houdt het huidige wereldrecord voor het eten van 1 pond broccoli in 92 seconden. Dat klinkt grappig toch?

Hoewel Californië bekend staat als de ‘Golden State’ produceert het 90% van alle broccoli. Misschien moeten we Californië in het vervolg maar de “broccolistaat” noemen.

Broccoli speelde ook een belangrijke rol in verschillende James Bond films. Nou ja, een beetje dan… Een Amerikaanse Italiaan, de heer Albert R. Broccoli heeft ervoor gezorgd dat Ian Fleming’s

James Bond werd verfilmd. Mr. Broccoli produceerde alle van de Bond-films die hij maakte tijdens zijn leven en zijn erfgenamen genieten momenteel nog steeds van de erfenis.

Hoe kun je in de Urban Cultivator geweldige broccoli kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close