Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis umami bonenkruid kweken

Savory-ready-to-harvest-day-11-7-400x300De bladeren van het bonenkruid hebben een enigszins peperige smaak met een ondertoon van muntachtige tijm. Bonenkruid dat in de zomer groeit smaakt zoeter en lichter dan bonenkruid dat in de winter groeit. Beide soorten bonenkruid kunnen op dezelfde manier gebruikt worden en zijn de traditionele smaakmakers in bonen- en linzensoep. Bonenkruid smaakt ook heerlijk bij vis, groenten, kaas en eieren, erwtensoepen, bonen en vele andere gerechten. Tomaten en bonenkruid gaan geweldig samen dus voeg zeker wat toe aan je volgende tomatensaus. Bonenkruid is ook goed te combineren met andere kruiden en laat de smaken goed uitkomen zonder dat het overweldigend is.

Het bonenkruid dat in de winter groeit is sterker dan het bonenkruid dat je in de zomer tegenkomt dus het zal even duren voordat je de intensiteit kunt beheersen. De wintersoort moet altijd worden gekookt en kan het beste worden gebruikt in sterke vleesgerechten en stevige stoofschotels met bonen. Beide soorten zijn heerlijk, maar als koken met bonenkruid nieuw voor je is, wordt er aanbevolen dat je begint met het kweken van de zomersoort totdat je wat meer ervaring hebt met het koken met bonenkruid.

Tips om je bonenkruid goed te laten groeien

Laat de planten minstens 12cm lang worden voordat je begint de bladeren te oogsten. Als je tijdens het groeien gebruikmaakt van dit verse smakelijke kruid om mee te koken, gebruik dan alleen de zachte delen van de plant.

Hoe kun je in de Urban Cultivator umami bonenkruid kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close