Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis krachtige boerenkool kweken

ready-to-harvest-day-12-400x300Boerenkool is een van de gezondste groenten die er op aarde te vinden is. Als een groene bladgroente is boerenkool verkrijgbaar in krullende, sierlijke of dinosaurus rassen. Het behoort tot de Brassica-familie dat kruisbloemige groenten zoals kool, boerenkool, broccoli en spruitjes omvat.

Medicinale en nutritionele voordelen

Boerenkool is zeer hoog in ijzer. Per calorie, bevat boerenkool meer ijzer dan rundvlees. IJzer is essentieel voor een goede gezondheid, zoals bijvoorbeeld de vorming van hemoglobine en enzymen, die de zuurstof naar de verschillende delen van het lichaam transporteren, voor een goede celgroei, een goede leverfunctie en nog veel meer.

Voedsel voor de hersenen: boerenkool is rijk aan vitamine K. Verhoogde concentraties van vitamine K kunnen mensen helpen die lijden aan de ziekte van Alzheimer.

Ook kan het eten van een dieet rijk aan vitamine K je helpen beschermen tegen verschillende soorten van kanker. Verder is het gunstig voor diverse lichaamsfuncties waaronder normale gezonde botten en de preventie van bloedstolling.

Culinaire toepassingen

Gezien de hoge voedingswaarde en goede smaak, is het geweldig als bijgerecht, garnering of als nagerecht. Boerenkool barst van de voedingsstoffen en is daarom een smakelijke toevoeging aan soepen, ovenschotels, stoofschotels, roerbakgerechten, quiche en zelfs als knapperige boerenkool chips! De smaak en de textuur van gestoomde boerenkool maakt het een heerlijk beleg voor op zelfgemaakte pizza’s.

De zachte boerenkool kan een intense toevoeging zijn aan salades, vooral in combinatie met andere dergelijke sterk smakende ingrediënten zoals droge geroosterde pinda’s, geroosterde tamariamandelen, rode pepervlokken of met een Aziatische dressing.

Hoe kun je in de Urban Cultivator krachtige boerenkool kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close