Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis bietentoppen kweken

Beet-tops-day-21-4-400x300240 gram gekookte bietenbladeren bevat slechts 39 calorieën en geen vet. Dit kan uitstekend worden opgediend als bijgerecht bij een vet- en caloriearme maaltijd.

Medicinale en nutritionele voordelen

Studies hebben aangtoond dat bietensap positieve effecten heeft op fysieke activiteten en prestaties. In studies uitgevoerd door de universiteit van Exeter, ontdekten wetenschappers dat fietsers die enkele uren voordat ze gingen fietsen een halve liter bietensap dronken in staat waren om tot 20% langer te fietsen dan degenen die een placebodrankje van zwarte bessensap kregen.

Culinaire toepassingen

Bieten zijn zowel gekookt als verwerkt in een salade heerlijk. Bietenbladeren worden niet zo vaak gebruikt als andere groente en vaak onnodig weggegooid. Maar toch, misschien vind je ze nog leuker dan vele andere populaire groenten – jonge bietenbladeren zijn vol van smaak. Wanneer de bladeren jong zijn, zijn ze zowel in termen van voeding als smaak een heerlijke aanvulling. Voeg het toe aan een curry in plaats van spinazie of in een frittata, zoals je zou doen met zilverbieten. De bladeren en de stengels zijn eetbaar en zijn een uitstekend alternatief voor groenten zoals spinazie, snijbiet en paksoi. Je kunt er ook sap van maken (jongere bietenbladeren zijn het beste omdat deze minder oxaalzuur bevatten dan oudere bladeren) voeg het toe aan soepen, zoals je zou doen met spinazie, boerenkool of zilverbieten of bak ze gewoon met wat knoflook en kruiden als een bijgerecht.

Grappig weetje

McDonalds restaurants in Australië moesten hun menu’s veranderen omdat Australiërs graag een paar plakjes biet op hun hamburgers willen.

De consumptie van bieten kan bij sommige mensen voor een roze urine zorgen.

Hoe kun je in de Urban Cultivator bietentoppen kweken?

< Terug naar de kruidengids
Close