Support | Pers
< Terug naar de kruidengids

Binnenshuis mout amaranth kweken

De amarantenfamilie omvat bloemen, kruiden en onkruid. Sommige rassen worden geteeld en geoogst om te eten. De zaden van de “mout amaranth” werden al door de Azteken en de Inca’s in Midden- en Zuid-Amerika geoogst. In Azië en Zuid-Amerika wordt amaranth gecultiveerd als een korrelgewas. In de Verenigde Staten kan het worden gevonden in reformwinkels.

De bladeren van de amaranth hebben veel namen, zoals Chinese kool, hinn choy, yin tsoi, callaloo, tampala en quelite. Het is net zo peperig als rucola of radicchio en te bereiden zoals elke groente; als je van spinazie houdt zul je ook van amaranth houden.

Net zoals quinoa bevat amaranth veel proteïnen en is daarom een volledige proteïne.

Tips om je amaranth goed te laten groeien

Amaranth is zeer gemakkelijk te kweken. Het geeft de voorkeur aan een warm klimaat, volle zon en een goed doorlatende grond; perfect voor in de Urban Cultivator. Geef ze water in een droge toestand of twee keer per week.

Van oorsprong uit warmere klimaten is amaranth goed bestand tegen hitte en droogte. Om te oogsten, snijd je de bladeren van de amaranth af met een scherp mesje, snoeischaar of schaar.

< Terug naar de kruidengids
Close